Bilmek istediğin her şeye ulaş

Class tasarımı hakkında sorum: Property'mi eklemeliyim yoksa ek fonksiyon mu yazmalıyım?

Sorum aşağıdadır.Düzenle
Adres adında bir class yarat, bunun içinde adres ile ilgili bilgileri tut. Bu class'ıda müşteri classında tanımla. Daha sonra Adres class'ını genişlettiğinde müşteri class'ı bundan etkilenmeyecektir.

public class Adres
{
    public int il_id { get; set; }
    public string il_adi { get; set; }
}

public class Musteri
{
    public int ID { get; set; }
    public string Adi { get; set; }
    public string Soyadi { get; set; }
    public Adres adres { get; set; }
}
  • Paylaş
Merhabalar. Ado.net kullanıyorum. Şekildeki gibi örnek 2 tane class ım var. Bu class larında veri tabanında aynı bu şekilde tabloları var.
public class Il
{
    public int ID { get; set; }
    public string Adi { get; set; }
}

public class Musteri
{
    public int ID { get; set; }
    public string Adi { get; set; }
    public string Soyadi { get; set; }
    public int Il_ID { get; set; }
}

GetIl ve GetMusteri diye 2 tane stored procedure m var. Data katmanındada bu isimlerde 2 tane il ve musteri collection dönen fonksiyonum var. Musteri donen sp de il tablosuyla ilişkili. Şimdi sorum şu; müşteri class ına ilAdi diye bir property mi ekliyim. Yoksa ilişkiyi bırakıp müşteri classını,
public class Musteri
{
    public int ID { get; set; }
    public string Adi { get; set; }
    public string Soyadi { get; set; }
    public int Il_ID { get; set; }

    List<Il> il = new List<Il>();
}

Şu hale getirip data katmanındaki getilbyid adlı fonksiyonlamı doldurayım. Bu şekilde veritabanına 2 defa gitmiş oluyorum. Sizin tavsiyeniz nedir? Soruyu anlatabilmişimdir umarım. Napabilirim ?
  • Paylaş
Sonraki Soru
HESAP OLUŞTUR

İstatistikler

53 Görüntülenme2 Takipçi2 Yanıt