Facebook hesap bağlantınızı yeniden yapmanız gerekmektedir. Hesabınızı yeniden bağlamak için buraya tıklayınız.
Not: Hesabınızı bağladıktan sonra bu uyarı bir daha gözükmeyecektir.Tamam
Soru, Konu, Kişi ve Yazılarda aramak için yazmaya başla
Berk bu yazıyı beğendi:
Bilim insanları (bu sefer İsveçli bilimadamları) tek molekülden oluşan mikrofon icat etti
İnsan Vücudu Hakkında İlginç Bilgiler
Berk bu yanıtı beğendi:
Hoparlör nasıl çalışır?
Turan Söylemez, (@turansoylemez)
Türkiye'de neden bir dünya şirketi yok?
Şaman, (@chamacon)
Daha Keskin Duymak İçin...
Berk bir yanıt verdi.
Türkiye'de gerçek anlamda bir ses mühendisliği okulu var mı?
Trabzon'da Nereler Gezilmelidir?
Gayet düzgün bıraktığım kulaklık kablomu neden hiç dokunmadığım halde, birkaç gün sonra düğümler içinde bulurum?
Hakan, (@hakkan)
Berk bir yanıta alt yorum yaptı
Hareket olmadan ses oluşması mümkün müdür?
Gündüz Ayar, (@applesafari)
Telif hakları zamanla ortadan kalkabilir mi?
Gujan Şen, (@Snickers)
Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nu madde 27'ye göre; Koruma süresi, eser sahibi yaşadığı sürece ve ölümünden itibaren 70 yıldır. Eser sahibi tüzel kişiyse, koruma süresi aleniyet tarihinden itibaren 70 yıldır. Sahibinin ölümünden sonra alenîleşen eserlerde koruma süresi ölüm tarihinden sonra 70 yıldır.
Ayrıca, eserler ülke için kültürel bir önem taşıyorsa hak sahiplerine münasip bir bedel ödenmesiyle koruma süresinin bitiminden önce kamuya maledilebilir.
Spor bir ülke için niçin önemlidir?
Soğuk savaş, 1947'den 1991 yılına kadar batı ve doğu arasındaki uluslararası siyasi ve askeri gerginlik olarak tanımlanmaktadır. Soğuk savaş döneminde siyasi ve askeri güçlerin dışında milletler, birbirlerine karşı her alanda üstünlük kurmaya çalışmışlardır. (Ör: ABD ve günümüz Rusya'sının uzay bilimi üzerindeki çatışması vs)
2. Dünya Savaşı sırasında Olimpiyat Oyunları ve Futbol Dünya Kupası gibi büyük spor organizasyonları yapılamamıştır. 2. Dünya Savaşı sonrası cereyan eden Soğuk Savaş Dönemi ise spor organizasyonları gibi birçok alanda ülkelerin birbirlerine karşı üstünlük kurma isteğini doğurmuştur. Bu dönemde, özellikle atletizm alanında birçok sporcu ülke koruması altına alınmış ve oyunlar öncesi doping etkisi yaratan ilaçlarla müsabakalara gönderilmiştir.
Berk yeni bir gönderide bulundu.
Neyse - Siyah (Esved)
Biz - İçinden Gelen
İşler Güçler dizisini nasıl buluyorsunuz?
İki dizi arasındaki ortak nokta ise sosyal medyada çok rağbet görüp, reyting bazında tersinin olmasıdır. İzleyici kitlesinin genellikle genç ve interneti daha yüksek oranda kullanan izleyenler olması buna sebep olarak gösterilebilir.
Aynı söylenti Behzat Ç.'nin ilk bölümlerinde de yaşanmış, ancak izleyenleri diziye daha çok sahip çıkarak yayınlandığı kanalın en çok izlenen dizisi olmasını başarmıştı. Umarım diğer bir kaliteli iş olan Üsküdar'a Giderken'in başına gelenler İşler Güçler'in başına gelmez ve uzun, aynı zamanda tadında bir yayın dönemi geçirirler.
Düzenleme: STAR TV resmi facebook sayfasında şimdi okuduğum durum güncellemesine göre yeni sezonda da ekranlarda olacakmış.
Futbol tarihinin en başarısız transferleri nelerdir?
Futbolcuların oruç tutması sizce ne kadar doğru?
Futbol, günümüzde iyice endüstrileşen yapılardan biri haline gelmiştir. Futbolcular ise bu endüstride profesyonel olarak yer edinen sporcular haline gelmiştir. İnanç ve futbolun birleştiği noktada ise tartışmalar başlamıştır.
Özellikle müslüman ülkelerde rastlanılan bu durum, artık sahalardaki dini inancı İslam olan birçok futbolcuyla birlikte gündem olmuştur. Avrupa'daki birçok ligde bunun örneklerini görmek mümkündür. Özellikle Türkiye'de de oruç tutan futbolcular, ramazan ayı itibariyle bir şekilde haber yapılır.
Viski'nin tarihi nedir? Nerede ortaya çıkmıştır?
Günümüzde kullandığımız benzeri içecekler gibi viski de tıbbi gereksinim olarak icat edilmiştir. Viskinin kelime anlamı, eskiden Britanya bölgesinde konuşulan bir dilde "hayat suyu", "yaşam sıvısı" gibi anlamlar olduğu söylenmektedir.
Günümüzde ise İrlanda, İskoçya, ABD ve Kanada'da üretimi oldukça yaygındır.
Giderek daha da özelleşen dünya düzeninde telif büyük bir payı oluşturuyor. Günümüzde devlete ait kurumlar bile şahıslar üzerine devredilebiliyor ise bir buluş veya herhangi bir şeyin kullanım, dağıtım vb gibi hakları şahıs ve ya kurumlar üzerinde kalmaya devam edecektir.
Türkiye'de sinema filmi çekmeden önce bakanlıktan izin alınması gerekiyor mu?
Öncelikle yapılan iş profesyonel bir statüde. Bir sinema setinde çalışan onlarca, belki yüzlerce profesyonel işçi var. Proje başındaki isim "hop haydi çekelim" diyerek bu işi yapmıyor. Gerekli olan izinler, yetkili makamlardan alınmadan bir proje içerisine girmek zaten mantıken uygun değil.
İlgilendiği KonularTümü
Henüz herhangi bir ilgi alanı belirtilmemiş.
Son Yanıtladığı Sorular
Henüz oturum açmadığınız için daha fazla soru görüntüleyemezsiniz.
Eğer bir hesabınız varsa giriş yapmayı deneyin.
Hesabınız yoksa öncelikle üye olun.