Hac Vize

Aralık 2012 | Halil Ertekin, Yazılım Geliştirme Uzmanı

Vize İçin Gerekli Belgeler

* Suud Konsolosluğu tarafından kabul edilmemekte, yeni çipli pasaport istenmektedir.

* Kullanılabilir vize için boş sayfaları olan Pasaport (En az 1 Yıl süreli)

* T.C kimlik nolu Kimlik fotokopisi (arkalı önlü)

* Eşi ile gidecekler için Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Evlilik Cüzdanı Kabul Edilmemektedir. )

* Yalnız giden bayanlar (45 yaş ve üstü) evli ise eşinden gideceği kişi (1. derece yakını) için muvafakat name, götürecek kişi ise (1. derecek yakını) götürüp getireceğine dair taahhütname, Eğer tek gidecek ise sadece muvafakatname.

* Yalnız giden bayanlar (45 yaş altı) için evli ise eşinden gideceği kişi ( 1.derece yakını, baba, erkek kardeş, amcası...) için muvafakat name, götürenin de götürüp getireceğine dair taahhütname

* Yalnız giden bayanlar ( 45 yaş altı ) için bekar ise babalarından gideceği kişi (1.derece yakını, erkek kardeş, amca,vs..) için muvafakat name, götürenin de götürüp getireceğine dair taahhütname

* 3 Adet vesikalık fotoğraf (Arkası kar beyaz fonlu ve kafa kısmı alın-çene arası 3,5 cm olacak)

* 45 yaş üstü dul bayanlarda kimlik ve pasaportlarındaki "medeni hali" hanesinde Dul yazılı değil ise Nüfus kayıt örneği, birinci derece yakınları (mahremleri) ile gidecek olanların akrabalık belgesi ( Nüfus Kayıt - Örneği )

Not:Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bütün pasaportlar için Suudi Arabistan vizesi almak zorundadır.

Pasaport işlemleri:

Suudi Arabistana gidecek olanlar eski pasaport (Lacivert) kabul edilmemektedir.

Pasaport işlemleri için yurtiçinde Emniyet MüdürlüğüPasaport Şubelerine veya İlçe Pasaport Ünitelerine; Yurtdışında ise dış temsilciliklere başvurmak gerekmektedir. Nüfusa kayıtlı olunan il fark etmeksizin,pasaport başvuruları 1 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu süre yaz tatilleri, bayram ve yılbaşı gibi dönemlerde başvuruların çok fazla olmasından dolayı uzayabilmektedir.

Pasaport şubelerine, ilk defa veya yeni pasaportalacakların, 4 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanlarının arkalı önlü fotokopisi ile başvurmaları gerekmektedir. Pasaport şubesinden temin edebilecek pasaport başvuru formu doldurulup vezneye istenilen süre kadar harç ve pasaport cüzdan bedeli ödenerek pasaport işlemi tamamlanmaktadır.Pasaport, kişiye ait bir belge olduğu için ikinci bir kişi tarafından başvuru yapılamaz ve bir başkası tarafından teslim alınamaz. Yoğunluğun olmadığı dönemlerde pasaport işlemleri 1 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

Pasaportların;


a) Uçuş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli olmasına,

b) Oturum suresinin en az 6 ay olmasına,

c) Vize tatbik edilir bölümünden en az 2 sayfanın boş olmasına dikkat edilmesi

d) Pasaportunuzu vize için vermezden önce -tedbir olarak- önemli sayfalarının fotokopilerini çekerek muhafaza edilmesi tavsiye olunur

Pasaport başvurusu için gereken belgeler ;

1)

Pasaport Form Dilekçesi*

2)

Nüfus cüzdanın aslı ve arkalı önlü fotokopisi

3)

4 adet yeni çekilmiş 4,5 x 6 ebadında fotoğraf

4)

İstenen süreye göre maliye veznelerine veya bankalara yatırılacak para karşılığı alınan harç makbuzu

5)

Cüzdan bedeli

  • (İl Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi'nden veya İlçe Pasaport ünitelerinden ücretsiz olarak temin edilebilir.)