Birincisi indirimli sitelerden alışveriş yapmak:
ilknokta.com'da yılın büyük bölümü kitaplar indirimlidir. 800 liralık ciltli 14 kitaplık Zaman Çarkı serisi 500-400 liraya kadar düştü mesela bir ara. D& R gibi yerlerden hep 5-10 lira ucuz kitaplar. Toplu alınca kargo ücretiyle çok hesaplı oluyor.
İkincisi e-book, evet e-book'lar da ucuz değil, ama internette indirebileceğiniz zibilyon tane arşiv var. "Ama korsan, emek.... " ülkemizde kitaplar olması gerektiğinden aşırı pahalı olduğu için evet korsan. Kitap okumayı çok seven bir insan olarak öğrenciyken aldığım bursla bana bırakılan tek çare korsandı. Zorunda bırakanlar utansın. Yoksa ben de isterim verdiğim paranın yazara gidiyor olmasını.
Diğer bir seçenek sahaflar: İkinci el kitaplar genelde sıfır kitapların en fazla yarı fiyatı olur.
Son olarak da diğer üyelerin belirttiği gibi kütüphaneye kaydolmak. Ama neden bilmem pek kütüphane kullanabilen bir insan olmadım. Üniversitede bile okulumun geniş kütüphanesine pek uğramış değilim.
Marketten kitap alışverişini tavsiye etmem; zira ya beşinci sınıf romantik kitaplar ya da kalitesiz bir sürü çöp denilebilecek kitap var.(Evet yazılan her kitap dolu olmayabilir) ya da bestseller olarak en çok satan üfürükten kitapları satıyorlar. Ancak çok büyük marketlerde bazen çok geniş seçenekler bulabiliyorsunuz onların kitap reyonları da ufak bir kitabevi kadar büyük oluyor zaten.Şahsen şimdilik kitaplarımı kindle'la ebook formatında okuyorum. Çok beğendiğim, almak istediğim, oluşturduğum kütüphanemde mutlaka olmasını istediğim kitapları da hardcopy olarak alıyorum.