Ortalama Türk kullanıcısına hitap eden bir girişimde, bahsettiğiniz yabancı marka düşkünlüğü geçerlidir. Bunun aslında iki nedeni var, birincisi, Türkiye'de iyi projelerin hayata geçme oranının azlığı (bu oran giderek artıyor) ve "Türk yaptıysa derme çatmadır" fikrinden türeyen ön yargılar. Bunları kırmak için belli bir zaman, birçok faktörde değişim ve en önemlisi teknoloji alanında daha fazla başarı gerekiyor.
Ayrıca eğer girişimin sınırları ulusal olarak belirlenmediyse, "fotoçek" , "sosyapaylaş" gibi isimler halihazırda komik olmasının yanı sıra, global pazarda, yabancıların Türkler hakkındaki ön yargılarıyla harmanlanıp içinden çıkılmaz pazarlama zorluklarına neden olur. Türkiye, internet aleminde en fazla dezenformasyon ve spam içerik üreten ülkelerden biri olarak, kendi keywordlerini kirletmiştir ve bu gibi isimler iç pazarda da SEO optimizasyonuna zorluk çıkarır.
Gökhan Örün (@GokhanOrun) 'ün tavsiyesine katılıyorum. Aklınızdaki projeyle ilgili var olan tüm anahtar kelimeleri bir kağıda dökün ve kombinasyonları olsun, kendi uydurduğunuz (harf değiştirmek olur, tersine yazmak olur) versiyonlar olsun bir kenara yazın, ama tamamen unique olmasına dikkat edin. Böylece hem kendinize has bir kimlik yaratmış, hem de gelecekte olası isim benzerliği ve hak hukuk konularından kaçınmış olursunuz.