Alacağınız sertifikada en önemsiz olan şeylerden biride ne sertifikası olduğudur, sertifika ne sertifikası olursa olsun geçerliliği önemlidir bunu da sertifikayı almış olduğunuz kurumun adı ve sertifikanın üzerindeki onaylar belirler.
Siz PDR, Biyoloji okusanız bile çok üst düzey C++ sertifikası alabilirsiniz sonuçta bu sizin hangi alanda uzmanlaşmak istediğinize bağlı yani biyoinformatik alanında gideceğiniz her yerde çok ciddi katkıları bulunur.
Makine müh. Olan birisi beden dili veya stres yönetimi gibi sertifikalar alabilir ve bu kendi bölümüyle alakalı değilmiş gibi görünse de bu bir tür kişisel gelişimdir ve alacağınız bütün sertifikalar adına değil geçerliliğine bakılarak size fayda sağlar.
Örneğin alacağınız sertifikalar sadece kişisel gelişim içinse, en azından MEB onayına yada üniversitelerin sürekli eğitim merkezlerinden alınmış olmasına yada bazı seçkin kurumlardan alınmış olmasına dikkat edilmeli.
Bazı online sertifika programalrı vardırki bunlar hakkında çok bilgim yok ancak bunlarda sadece eğitim aldığınız derslerle alakalı olan programlarına katılmanız