Bilmek istediğin her şeye ulaş

Fahriye Evcen kimdir?

Fahriye Evcen

Fahriye Evcen 4 Haziran 1986, Solingen' de doğmuştur. Almanya Düsseldorf Heinrich-Heine Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde okurken dizi teklifleri alınca İstanbul'a yerleşmiştir. Burada da öğrenimine devam etmiş ve Boğaziçi Üniversitesi Tarih bölümünden mezun olmuştur.

İlk oyunculuk deneyimi 2005 yılında Asla unutma dizisiyle yapmıştır. O yıllardan beri günümüz de dahil popüler bir oyuncu olmuştur. En çok tanınmasını sağlayan uzun yıllar süren Reşat Nuri Güntekin romanı olan Yaprak Dökümündeki Necla ile yakalamıştır.

Filmografi:

Asla Unutma (2005)
Hasret, Songül (2006)
Cennet (2007)
Aşk Tutulması, Pınar (2008)
Yaprak Dökümü, Necla (2006-2010)
Takiye: Allah Yolunda (2010)
Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak (2011)
Yalancı Bahar (2011)
Evim Sensin, Leyla (2012)
Veda(2012)

Şuan da oyuncu Yine bir Reşat Nuri Güntekin romanı olan Çalıkuşu'ndaki Feride karakteri ile Yaprak dökümündeki popülerliğini yeniden kazanmıştır.

Fahriye Evcen

  • Paylaş
Sonraki Soru
HESAP OLUŞTUR

İstatistikler

224 Görüntülenme2 Takipçi1 Yanıt