Girişimi ertelemek için bahane üretmek yerine hemen harekete geç. (bkz Google girişimin 16 yıl önce internet arşivine yansıyan hali -
web.archive.org/web/19990221160537/goog... )
Beta, alfa, gama ne kadar ön hazırlık varsa son kullanıcılara sunduktan sonra geliştir. Böylece bahane üretmek yerine çözüm üretmeye başlayabilirsin.
Sermayem yok deme ne sermaye sahipleri var girişimlerin ve girişimcilerin peşinden koşuyorlar. Home Office, inovasyon, esinlenme yöntemleriyle ne kadar hızlı şekilde fikrini şekillendirebiliyorsan o kadar çok sermaye sahiplerinin takibine girebilirsin.
Fikrini çalarlar diye paylaşmaktan çekinme, çünkü zaten senin fikrin dünyada tek değil sen saklarsan senden önce mutlaka birisi yapar. En azından fikrini paylaşarak geliştirme ihtimalini artırabilirsin ama riskleri de göz önünde bulundurmalısın.
Girişiminin hayata geçmesi için 3 veya 5 temel yeteneği belirle. Bunların dışındakileri ucuz yollu başkalarına yaptırmayı dene. (Örneğin girişimim için video reklam yapmak istesem
bionluk.com sitesine göz atarak bu işi birkaç onluğa yapabilecek kişiler bulabilirim)
Girişimcinin fikirleri bitmez, bu da biri bitmeden diğerine başlayamazsın demek değil. Sadece nerede kaldığını hatırlamak için basit şekilde versiyonlandır veya dokümante et. Aynı anda birkaç farklı kitap okuyanlara bunun ne tür kazanımları olduğunu sorabilirsin.