@GNCKSE Engin bilgilerinize başka bir durumda saygı duymayı çok isterim ama burada gereken bilgi ilkokul seviyesinde.
@korkmazhi'nin yayınladığı resim, üstünde yazdığı gibi Loango milli parkında yaşayan memelileri göstermekte ve balina, yunus gibi doğal yaşam alanı olarak okyanuslar ya da büyük denizleri seçmiş olan hayvanların yaşadığı bir milli park bulunmamaktadır. Balina ve yunus zaten yüzen memelilerdir balık değillerdir. Yarasa da bir çeşit uçan kemirgendir kuş değildir. Yani hala memeliler doğurarak ürüyor, balıklar, kuşlar, sürüngenler, medüzler, tek hücreli canlılar gibi diğerleri yumurtlama, tozlaşma, bölünme vb. şekillerle ürüyor diyebiliriz. Ayrıca hiç uçamayan devekuşu ya da penguen de kuşlardır, deve vb. değillerdir, yumurtlayarak ürerler. Yüzen memelileri balıklardan ayırmak da kolaydır, tümünün ciğerleri vardır, solungaçları yoktur, tümünün yatay kuyrukları vardır, balıklardaki gibi düşey kuyrukları yoktur.
Karada yaşayan hayvanlar omurgasızlarsa mutlaka solucandır yani memeli değildirve gördüğünde her insan bir solucanı mesela enine halkalarından tanır. Eğer omurgalı bir hayvansa 4 seçenek vardır Amphibia (İki yaşamlılar), Reptilia (Sürüngenler), Aves (Kuşlar), Mammalia (Memeliler).
İlk seçenek amfibiler, kurbağa ve benzeri hayvanlardır. Suyla bağları henüz kopmamış hayvanlardır, arka ayakları ön ayaklarına göre çok uzundur, arka ayaklarda 5, ön ayaklarda 4 parmakları vardır, kafatasları yassıdır, kemik yapıları az gelişmiştir, derileri ince ve kılsız, tüysüzdür, yumurtlayarak çoğalırlar.
İkinci seçenek sürüngendir:
Değişkensıcaklı (heterotermi) omurgalılardan olan sürüngenler, evrimsel olarak Amfibyumlarla sabit vücut ısılı (homeotermi) hayvanlar arasındaki geçiş sürecini, denizden karaya, kalıcı geçişi temsil ederler. Vücutlarının pul ya da benzer levhalarla kaplı olması nem kaybını en az düzeyde tutmalarını sağlar, bu sayede kurak ortamlara oldukça iyi uyum sağlarlar.Vücut ısılarını sabit tutacak metabolizmik mekanizmalara sahip olmadıkları için, vücut ısıları dış ortamın ısısına bağlı olarak değişkendir. Bu yüzden sürüngen türlerinin çok büyük bir kısmı dünyanın ılıman iklim kuşaklarında yaşamlarını sürdürür. Ancak bu sayede kasları inanılmaz enerji tasarrufu yapar. Kaslarının güç potansiyeli memelilere oranla 4, kuşlara oranla 2 kat daha fazladır.
Tümü akciğerleriyle solunum yapan sürüngenlerin tümü yumurtlayarak ürerler.
Üçüncü seçenek kuşlardır: Bunların öncelikle dişleri yoktur, gagaları ve kanatları vardır, derileri tüylerle kaplıdır, tüy olmayan yerler pulludur, üst ve alt çeneleri hareketlidir.
Bunlardan hiçbiri değilse karşılaştığınız hayvan memeli olmak zorundadır. Yarasa gibi bir uçan memeliyi de saç benzeri tüylerinden ayırabiliriz. Deniz memelilerinin ise tümünün yatay bir kuyruğu vardır ve tümü arada sırada nefes almak için başlarını sudan çıkartmak zorundadırlar.