İlluminati, bütün dinlere karşı olan gizli bir kardeşliktir/tarikattır. Üyeleri evrenin tamamen olasılıklarla oluştuğuna ve dört elemente inanırlar. Hıristiyanlık başta olmak üzere müslüman ve yahudileride katlederler.
Üyelerinin çoğu bilim insanları, hatta DAN BROWN 'Melekler ve Şeytanlar' adlı romanında Leonardo Da Vinci'nin de bu kardeşliğin üyelerinden olduğunu söylüyor, kitabının başında yerler ve konumları tamamen gerçek olduğunu belirten krokilerin bulunduğunu ve günümüzde gezmek için gidilebileceğini söylüyor. Sadece kahramanların kurgu olduğunu anlıyoruz burda.
Yalnız bu kardeşliğin kendilerine has bir yazı türü var, yazıyı ters çevirince aynı şekilde aynı kelimeyi görüyorsunuz. Bunu dijital ortamda kalıcı olarak yapmak hiçte kolay değil.
Örneğin: illuinati başta yazan aşşağıda yazan ise, angels and demons
Sanatlarını kimi zaman şehir meydanlarında kimi zaman da birbirlerinden farklı yetenekleriyle hayatımıza sokmayı başarmışlardır. Aslı varmıdır bilemiyeceğim, yüzyıllardır gizliliğini ifşa eden bu topluluğun günümüz dünyasının hakimi olarak nitelendirildiği söylenir.
Topluluğun varlığına inanıyorum yalnız, dünyayı yönettiklerini artık sanmıyorum....