Jenerik isim arayışında bence en önemli nokta projenin
yerel mi, uluslararası mı olduğu, misal
sahibinden, yemeksepeti,herevelazım ekşi, inci gibi siteler yerel anlamda başarılı buluşlar, ancak kullanıcı anlamında uluslararası olması için firmanın başarısının yanında türkiyenin intenetteki konumuna da muhtaç isimler.
inploidin yerel jenerik isim olması konusunda bence daha çok yolu var çünkü hedef kitlesinde yabancı kullanıcılarda var eğer sadece ülke içinde bir hedef koysa soruyanıt gibi basit bir site ismi bile yeterli olabilirdi ve eğer şuandaki konumundan da çok uzak olmaz dı.
inploid ismi uluslararası alanda herhangi bir nedenle başarılı olmaya başlarsa işte o zaman ülke içinde de çok önemli bir marka olmayı başaracak ve hatta
@serkan ve
@hakank kardeşler için " waybe ne isim bulmuş adamlar" diyeceğiz.
ilk satıra geri dönersek jenerjik bir isim olabilmek için öncelikle hedef kitlenin anlayacağı bir kelime olmalı eğer türetilmiş bir kelime ise günlük yaşam diline uyum sağlayabilmeli, misal bizim ülkemiz de birisine feys varmı deyince facebook anlaşılır, ama uzak doğuda fb olarak yerelleşmiştir facebook içi bir amerikalı ya " "do you have face" dediğiniz de küçük çağlı bir karmaşa çıkacaktır.
yerel isimlerde duyuru yani reklam kaçınılmazdır una da bütçe ayırmalısınız . dragons den in inploid için muhteşem bir reklam olduğunu gözlerimizle gördük ve yaşadık.
sonuçta jenerik isim olmak bir miktar harf/anlam mühendisliği istese de bulacağınız ismin halkta yapacağı çağrışımını ya reklamla, yada ağızdan ağıza duyurlmasına muhtaç kalınmaktadır.