Kuran'a göre tespit ettiğim şöyle açıklamalar var yani bazı şeyleri bilmiyor olmamızın sebeplerini açıklıyor bence;
Kur'andaki ilk inen sureler; - Yaratan Rabbinin ismiyle oku.
- O, insanı bir embriyodan yarattı.
- Oku, Rabbin En Cömert/Yüce olandır.
- Kalem yoluyla öğretir.
- İnsana bilmediklerini öğretti
- Doğrusu, insan azar; Zenginlik taslayarak.
- Elbette, dönüş senin Rabbinedir.
İnsan Suresi'nin ilk ayetleri;
- İnsanın üzerinden, henüz “anılmaya değer bir şey” değilken,(anılmaya değer bir varlık olana kadar) uzun bir zaman geçmedi mi? (ilk defa tek hücre olarak yaratılmasının üzerinden, anılmaya değer bir varlık haline gelmesine, doğmasına kadar geçen süre)
- Muhakkak Biz, insanı (iki hücrenin) birleşimi olan bir nutfeden yarattık. Onu imtihan edeceğiz. Bu sebeple onu işiten, gören (bir varlık) kıldık.
- Muhakkak ki Biz, onu (Allah'a ulaştıran) yola hidayet ettik. Fakat o, ya (Allah'a ulaşmayı diler) şükreden olur, ya da (Allah'a ulaşmayı dilemez) küfreden olur.
ve Mulk Suresi 2. Ayet- Hanginizin daha iyi iş işlediğini belirtmek için, ölümü ve dirimi (hayatı) yaratan O'dur. O, güçlüdür, bağışlayandır.