Soruyu sormanız üzerinden aylar yıllar geçmiş. Yanıtı bulmuşsunuzdur sanırım : )
Ama bulamayanlar ve yeni araştıranlar için bende bir açıklama yapmadan geçmeyeyim.
Benim görüşüm sermaye tamamıyla amacınızla alakalı.
Yapmak istediğiniz ayda 2-3 bin lira civarı karım olsun bana yeter diyorsanız. Maliyetinizi toplamda 500 ile 1000 lira arasında tutabiliriz. Hatta çok daha düşük maliyetlerde. Bunu açıklamadan önce şunları ifade etmeliyim.
Kişilerde gözlemlediğim yatırım yapmadan iş kurunca, ufacık bir zorlukta pes ediyor olması. Nede olsa zararım da yok fazla başka, bir işe yöneleyim diyor.
Her ne iş yaparsanız yapın arkadaşlar kararlılık, sabır , ne yaptığınızdan emin olmak, ve nereye varmak istediğinizi bilmeniz gerekli.
Olmuyor, satış yok, iş yok, e-ticaret çok zahmetli, ciddi sermaye istiyor, yapılamıyor demek elinizde.
Hep şunu derim. Kendi işinizi iyi yapmaz iseniz, başkasının işini iyi yapmak zorunda kalırsınız.
Girişimci bir yapıda iseniz 2. Seçeneği düşünmezsiniz. Ve buda saydığım bahanelerin hepsini yok eder.
Ama amacınız sadece para kazanmak ise,
bir işe girip çalışırım diye hep aklınızda B planı olur. Buda size bu saydığım bahaneleri ürettirir.
Nasıl işimi geliştiririm?
Neden insanlar alışveriş yapmıyor?
Daha çok insana nasıl ulaşırım?
Çoğunluğun ihtiyacı olacak hangi ürünleri bulmalıyım?
Tabi işimi daha mutlu ve daha eğlenceli nasıl yaparım diye sormakta gerekli :)
Bu sorular çoğaltılır. Sizin işinizi başarılı yapıp yapmadığınızı temelde düşünce şekliniz ile orantılıdır. Yapamıyorum
Nasıl yaparım?
bu iki düşüncede sizi bir yere götürür seçim sizin.
Sıfırdan Zirveye Ulaşmak Mümkün Müdür? Başlıklı bir yazım vardı bu konu ile ilgili okumanızı tavsiye ederim.
koniks.com/topic.asp? TOPIC_ID=58395Şimdi size düşük yatırımla bu işin üstesinden geleceğiniz tavsiyeleri vermeye geldi.
Geçen seneden bu zamana biraz gelişmelerin olması avantaj oldu sanırım : )
Şuan yatırım alıp işi çok ciddi boyutlara getirmiş olan İ
ncir.com ile isminizi belirleyip hemen işe koyulabilirsiniz.
Ürün tedariği, alt yapı, ödeme seçenekleri binlerce hazır ürün.
siz sadece satın komisyon alın. Kendinizi test etmek için böyle başlamanız bence en ideali.
Üstelik vergi levhası çıkarmaya da ihtiyaç duymazsınız.
İkinci tavsiyem
Sürat kargonun girişimi olacak
Sürat eticaret ile ücretsiz kendi sitenize sahip oluyorsunuz.
Ürün tedariğini kendiniz yapıyorsunuz ama başlangıç yatırımında ciddi bir tasarruf elde ediyorsunuz.
Bu seçenekler çoğaltılabilir, onlinemağazam vardı sanırım yine bu hizmeti sunan.
Burada çevrenizden başlayıp, tanıtımlara başlayabilirsiniz. Ki bazı ürünler incirde çok uygun olabiliyor. İndirim kuponu kullandırma imkanınız olması da güzel bir avantaj.
Tanıtım konusunda işinize vakit ayırın. Ürün tanıtımı, kullanım tecrübeleri, yeni ürünler hakkında görüşlerinizi paylaşın. Blog açmak bunun için güzel bir fikir olabilir. Reklama bütçe ayırın. Adwordste 100 lira hediye kuponlardan kullanıp maliyetinizi azaltabilirsiniz başlangıçta.
Twitter'ı es geçmeyin. Ciddi trafik sağlayabilir.
Ama bu tamamen ne yaptığınız niye yaptığınız ve sizi neden tercih etmeleri gerektiğini yalın bir dille kimliğinizle yansıttığınızda çok avantajlı olacaktır.
Yazıyı burada kesiyorum artık. göze bitmeyecek gibi gözüktü bile şimdiden.