Facebook hesap bağlantınızı yeniden yapmanız gerekmektedir. Hesabınızı yeniden bağlamak için buraya tıklayınız.
Not: Hesabınızı bağladıktan sonra bu uyarı bir daha gözükmeyecektir.Tamam
Soru, Konu, Kişi ve Yazılarda aramak için yazmaya başla
Kübra Yeğen
Hemşire27 puan
Behçet Kağan Bölük
Kimyager1 puan
Yasin Yavuzyılmaz
IT Manager60 puan
Turgay Navdar
Lise Öğrencisi-18 puan
Bosch Wear, İbn-i Sina zamanında fotoğraf ve şehir yerlebir eden bombalar mı vardı? Yokdu ise neden son cümle tırnak işaretleri arasına alınmadı?
Betül Ühra Kahraman
Moleküler Biyolog1 puan
Phiphenomenon
İşsiz78 puan
kasif
İnşaat Mühendisi420 puan
Erdal
Halkla İlişkiler Öğrencisi396 puan
Erdal, Bilmiyorum ama anlamak istemiyorsun bence oradaki tüm böceklerden kasıt kimyasalın uygulandığı tüm böcekler anlayacağın o kimyasal bir zirai ilaçtı, yani anlaman gereken kısım o zaman uygulandığı tüm böcek türlerini yok eden bir kimyasal idi. Bütün böcek türlerine etki edeceği tabi ki aşikar değil. İnsan ömrünün yetmeyeceği kısım çok gelişkin canlıların evrimini izlemektir. Yaşamında görebileceğin evrim olgusunu belli böceklerin yaşamlarının işleyişinde görebiliriz. Ömrün o canlıların evrimini görebilecek kadar uzun bir filin evrimini göremezsin çünkü senin yaşamından önce başlamıştır senin yaşamından sonraki zamanlara kadar devam edecektir. Ayrıca evet bilmediğimiz şeyler var ancak dediğim gibi bilim ilerledikçe onlar gün ışığına çıkacak bunu bilmekteyim puzzle parçaları doldukça her şey sizin anlayacağınız şekilde gelecek. Sorularına gelirsek her zaman böyle forumlarda karşılaştığım stilde soruların var, sorularının amacı bazı şeyleri anlamak değil sana mantıksız geleni bana da mantıksız hissettirerek fikirleri mi tekrar sorgulamam gerektiğini dürtecek şekilde ama ben bildiklerimi sağlam kaynaklardan aldığım için hiç kuşku duymam ama sen sorduğun sorularla akıllı tasarımdan ve getirilerinden kuşkulu davranır gibisin o yüzden bu tarz tartışmalara giriyorsun bilmiyorum bana böyle hissettirdin.
Phiphenomenon, Sayın Erdalkou, bağışıklık kazanmak/dirençli hale gelmek evrilmek midir? Sağlam kaynaklarınız nelerdir, lütfen paylaşır mısınız? Sayın Erdalkou, ben genellikle soru soruyorum, arada bir düşüncelerimi ifade ediyorum. Meseleleri şahsileştirmeden de konuşabileceğimiz kanaatini taşıyorum.
Begüm
Mikrobiyolog358 puan
Erdal, O fosil kanıtları senin ülkende değildir, çünkü bu zamana kadar bu konuyu gelişmiş batı ülkeleri takip etti ve onlar çözdü diyebiliriz ciddi ara geçiş fosillerini İngiltere'deki Natural History Museum'da görebilirsin gerçi onların geneli gizli bölümdedirler çünkü altından daha değerlilerdir. İnternet ortamından ulaşmak istiyorsan http://www.nhm.ac.uk/ bu linke bakabilirsin. mutasyon sonucu belli bir tür grubun reptillerin ( sakın çizgi filmdekilerle karıştırma bu reptiller amfibiyenler'den sonra gelen kısım) dinazorlara evrilmesi örnek verebiliriz ancak dinazorlardan sonra gelen memelilerin sandığın gibi dinazorlardan daha gelişkin olmadığını görebilirsin buda evrimin sürekli kütlesel gelişmeye doğru gitmediğini gösterir. Ama bazı insanların kimyasallara ya da radyoaktivitiye maruz kalması sonucu evrim aşamasında kaybettiğimiz bazı özlelliklerin tekrar oluştuğunu görebilirsin( googleda human tail arat) mutasyon sonucu özellik kazanılmıyorsa bu yapay etkenlere örnektir ve sakatlık oluşabilir mesela hiroşima sonrası fazla radyoaktiviteye maruz kalan insanların durumu gibi buna evrim denilir mi denilmez mi bilmiyorum ama o özelliklerini gelecek nesillere aktaramayacak halde olabileceklerini biliyorum. Bağışıklık kazanmak evrilmektir basit mantıkla şöyle; meteor çarpması sonucu oluşan toz bulutu dünyayı uzun zamanlar boyunca güneşsiz bırakmıştır buna alışamayan (bağışıklık kazanamayan) dinazorlar ölmüş ama bağışıklık kazanana memeliler yaşamıştır. Ayrıca bir yaratıcının bizi yaratmadığı kadar aşikar bir şey yoktur. İki insandan mı gelmek mümkündür yoksa koca zaman içinde canlıların evrimleşerek insanı oluşturması mı mümkündür ben ikincisini bilmekteyim gerçek olanda odur!
Phiphenomenon, NHM ve kanıtları ile ilgili sorgulamam gereken bir çok husus var. Ancak bu sorgulama için malesef vaktim müsait değil. Enerjimin büyük bir kısmını ve 24 saatimin yaklaşık 6-7 saatini hazırlandığım sınava ayırmam gerekiyor. Nasib olur da önümdeki bu engeli aşıp hayatımı bir düzene oturtabilirsem o zaman bu sorgulama işine girişmek için epeyce vaktim olacak. Şimdilik NHM ve kanıtlarına ve Hoyle'nin bu kanıtlara olan itirazlarına kabaca bir göz atmakla yetindim . Sorgulamam gereken hususlar ise oldukça geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Nhm nin tarihi, kuruluşu, kurucuları, kurucularının biografileri, nhm ile ilişkili bilim adamları, nhm nin kurumsal geçerliği ve güvenirliği, sunulan kanıtların bilim dünyası tarafından kabul edilirliği, fosillerin nasıl ve kimler tarafından bulunduğu, bulan kişilerin biografileri vs vs
Erdal, Hayır hiç mi hiç çelişmiyor neden dersen; Biz bir türün belli durumlara maruz kalmasından sonra oluşacak türün nasıl bir şey olacağını göremiyoruz ancak o duruma adapte olabilecek bir tür olacağını kesinlikle biliyoruz. Zaten bilindiği gibi dünyada süper bir düzen yoktur hatta düzen yoktur dünya sürekli bir karmaşa içindedir ve öngörüye açık bir durumda değildir ciddi doğal dönüm noktaları hiç akıl erdiremeyeceğimiz bir yere taşıyabilir bizi bunların hepsi tesadüfi bir durumdur. Entropi denilen bir süreç mevcuttur dünyada ve bu fizikten, biyolojiye, kimyaya, teolojiye, antropolojiye... kadar tüm dalları kapsar ve tesadüf ve sonuçlarını dengesizlikten dengeye geçildikten sonra açıklar. Bu evrimi öngörememizle ancak evrimde belli bir aşama gerçekleştikten sonra onu çözmemize bir örnektir.
Phiphenomenon, Sayın Erdalkou, Sayın Begumun yazdıklarının tamamını okuduğunuza emin misiniz? Entropi yasasının evrensel "düzensizliğe gidiş" olgusunu ifade etmesi aynı zamanda bir düzenliliğin de varlığına işaret değil midir?
Erdal, Entropi yasasının olgusu sürekli bir düzensizliğin var olmasındandır, evrenin ilk oluşumundan şu ana kadar her şey düzensiz halen de öyle, zamanında ki bir düzenliliğin açıklaması değildir!
Phiphenomenon, Sayın Erdalkou siz entropi yasasını doğru anladığınıza emin misiniz? www.essortment.com/science-law-entropy-44774.html tamamını buraya çevirmek olmaz ama bir iki cümlesine değinelim. "The second law of thermodynamics states that in any isolated system, the degree of disorder can only increase" Termodinamiğin ikinci kuralı, izole edilmiş bir sistemde düzensizlik derecesi sadece artabilir. Sayın Erdalkou, eğer sizin dediğiniz gibi herşeye düzensizlik hakim olsaydı, bahsi geçen düzensizlik artışı zaten varacağı son noktaya gelmiş olmaz mıydı? Yani bu artışın sonlanmış olması gerekmez miydi? Son paragraftan bir cümle daha aktarmak istiyorum. "If you look at the broad picture, entropy actually makes sense, it is simply saying that everything is interrelated." Eğer resmin tamamına bakarsanız, basitçe herşeyin birbiriyle bağıntılı olduğunu söyleyen entropi gerçekten bir anlam kazanır. http://physics.about.com/od/glossary/g/entropy.htm bu adresteki "Misconceptions about Entropy" başlıklı mini yazı anlatmak istediğimi özetlemiş: " bir cümlesini buraya yazayım, gerisini adresten okuyabilirsiniz. "It just means that in order to become more orderly (for entropy to decrease), you must transfer energy from somewhere outside the system" : Termodinamiğin 2. kuralı daha düzenli hale gelebilmek için (düzensizliğin (entropi) düşmesi için) enerjiyi sistem dışından bir yerden transfer etmeniz gerekir, tıpkıdöllenmiş yumurtanın bir bebek haline gelebilmesi için hamile bir kadının yiyecekteki enerjiyi çekmesi gibi. Entropi yasasında dikkatimi çeken bir başka noktaya değinmek istiyorum. "Bütün enerji değişimlerinde çevre ile sistemin entropi değişimlerinin toplamı daima pozitiftir. Bu da evrendeki(evren izole/kapalı sistemdir, az önceki hamile kadın örneği ile karıştırılmamalıdır.) toplam entropinin sürekli artmasına sebep olur. Sayın Erdalkou acaba evrendeki düzensizlik katsayısı ulaşabileceği son raddeye gelince nolucak dersiniz?
Bosch Wear
inploider666 puan
Phiphenomenon, Boshwearcim, sürekli sorgulamak, hep sorgulamak, daha fazla sorgulamak agnostik yaklaşımın da gereği değil midir? :)
Nemeo, her zaman çevresel koşullara en iyi uyum sağlayan birey genlerini aktaracak diye bir olgu söz konusu değildir. Seçilimin birçok çeşidi vardır (hatta bence yeni biçimleri de keşfedilmeyi beklemektedir) doğal, eşeysel seçilim, akraba seçilimi vb. Örneğin insandaki çoğu özellik eşeysel seçilimin sonucudur. Eğer evrimi sadece doğal seçilime indirger, diğer seçilim, uyum biçimlerini ve populasyon genetiğini yok sayarsanız büyük hata edersiniz. Lütfen biyolog sıfatınıza güvenip kısa sürede çürütülebilen savlar ortaya koymayın. Ayrıca din, gerçekten bilim değildir, mitolojinin bir alt dalı onu incelemek üzerine olsa bile.
Nemeo
inploider108 puan
Med Cezir
Biyolog31 puan
İlgili Sorular
Evrim Teorisi
Sosyal hesaplarınla üye olFacebook · Twitter · Linkedin
Üyeler Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olur.
İstatistikler
Konu Başlıkları
Düzeltme kaydedildi :) Lütfen sayfayı güncelleyin.
Düzeltme gerçekleştirilemedi!
Toplam 0 düzeltme bulundu. 0 ms.
Şikayet etmek istediğinizden emin misiniz?
Evet, RaporlaHayır, Vazgeçtim