Sayısal öğrenmede 'üç'ün etkisi de konferanslarda fark edildi. Örneğin; konferanslarda anlatılmak istenen konu genellikle üç ana başlık halinde sunulur. Nedeni; sözlü anlatımlarda dinleyicilerin en çok 'üç' başlığı en iyi şekilde hatırlayabilmesidir.
Üç semavi din; Müslümanlık, Hıristiyanlık ve Yahudilik, kendilerine has sembollerle (hilal, kaç ve Davud'un yıldızı) inananların zihinlerinde yer etti. Bununla beraber sayılar da öğrenmeye ve kanıksamaya yardımcı oldu. Her şeyin sayısal bir düzen içinde meydana geldiğini varsayan Nümeroloji ise kafamızdaki soru işaretlerinin büyük bölümünü, sayılarla yok etmeye yardımcı oldu.
16. yüzyılın ünlü düşünürü, 'Sepmaine' şiirinde 'üç'ü şöyle betimlemiştir: "Teklerin en eskisi, Tanrı'ya yakışan sayı. Cennetin en sevgili sayısı ki, merkezindedir. Her iki uçtan da eşit uzaklıktadır Başı, ortası, sonu olan ilktir..."
3 sayısı ilk tek sayıdır.Geometrik şekil meydana getiren ilk şekildir. Dünyanın 3 boyutluluğunu simgeler,mekansal olarak (uzunluk,yükseklik,genişlik) ve zamansal olarak (geçmiş,şimdi,gelecek)
Hıristiyanlar için 3,üçleme dinsel anlayışı için önemlidir.İslami gizemcilere göre,insanların yolu da 3 türdür;şeriat,tarikat,hakikat. Ve nefis de 3 derecelidir(kötülüğü emreden,kendini suçlayan,huzur içinde olan)3'ler,7'ler,40'lar anlayışı da yücelik mertebelerini işaret eden rakamlardır.
Not : Alıntıdır.