Bilmek istediğin her şeye ulaş

Uçucu yağ nedir?

Uçucu YağBitkilerden çeşitli yöntemlerle elde edilen, oda sıcaklığında sıvı olan veya kristalleşebilen, keskin kokulu ve su buharı ile sürüklenebilen yağımsı karışımlara uçucu yağ denir. Birçok bitkini kokusu da içlerindeki uçucu yağdan kaynaklanır. Çok hoş kokarlar ve bunlara "esans" da denebilir.

Uçucu yağ bitkileri daha çok sıcak iklimlerde yetişir. Türkiye'de Akdeniz'de görülür. Pahalıdırlar ve dayanıksızdırlar. Işık ve ısıdan korunan renkli cam şişelerde saklanmalıdır. Bitkilerin tek bir organında bulunduğu gibi tüm organlarında da bulunabilirler. Yoğunlaşma oranları bitkiden bitkiye değişir.

Uçucu yağın kullanım alanı geniştir: Aromaterapi, kozmetik, parfümeri, temizlik gibi birçok üretim alanının birçok ürününde kullanılır.
  • Paylaş