Bilmek istediğin her şeye ulaş

Vazelinin içeriği nedir? Hangi durumlarda kullanılır?

Annelerimiz ve büyükannelerimizin 1 numaralı tercihidir ve nemlendirmek için kullanılır.Jeniffer Lopez'in dirseklerinin güzelliğini vazeline borçlu olduğunu okumuştum...
  • Paylaş

Ekseriya on bes ile yirmi karbonlu hidrokarbonlardan meydana gelmis bir petrol türevi. Özellik bakimindan birbirine benzeyen yari kati haldeki birçok karisima genel olarak vazelin denmektedir. Vazelin, soluk sari, yari seffaf, hafifçe floresan, yari kati, suda çözünmeyen alkolde çok az; eterde, kloroformda, benzende, karbon sülfürde, terebentin yaginda çözünen bir maddedir. Erime noktasi 38°C ile 54°C arasinda degisir. 1876’dan beri bilinen vazelin en çok tipta ve eczacilikta kullanilir. Pansumanda koruyucu olarak, merhem ve kozmetik ürünlerinde ise sivag olarak faydalanilir. Vazelin deri tarafindan emilmez, fakat deriyi de tahris etmez. Eskiden merhemlerin imalinde domuz yagi kullanilirdi. Simdiyse vazelin gibi çok mükemmel bir madde kullanilmaktadir. Çünkü vazelinde bozulma ve kokusma gibi bir durum ortaya çikmaz. Vazelin ayrica çesitli parlaticilarda, yaglayici preslerde ve pas önleyicilerde de kullanilir.



Kaynak: vazelin.nedir.com/#ixzz27sjyyvq9

  • Paylaş
Sonraki Soru
HESAP OLUŞTUR

İstatistikler

5007 Görüntülenme4 Takipçi2 Yanıt

Konu Başlıkları