Bilmek istediğin her şeye ulaş

Vize gerektirmeyen bir ülkeye seyahat için pasaport ve uçak biletleri dışında ne gerekiyor? Mutlaka konsolosluğa gitmek gerekir mi ?

seyahat tarihiniz iceren 6 aylık gecerli pasaport,yurtdısı harcını yatırmanız yeterlidir.
  • Paylaş
4

Aykut Kardaş, Ne kadar bu bahsi geçen harç?

Şaman, 15 dolar, nedense orada da amerikan parası geçerli, manyak yahu bu ülkenin yöneticileri...

Alper Altuğ, 15 dolar yurt dışı çıkı harcı olan ücret mi eğer öyleyse ben 15 TL olarak biliyorum meblayı

Şaman, Hmm yanlış hatırlıyor da olabilirim, babam ABD'ye giderken almıştım 2-3 yıl kadar önce. Haklıymışsın baktım 15TL imiş. mfa.gov.tr/yurtdisina-cikis-harci.tr.mfa

Vize gerektirmediğini düşünseniz bile muhakkak dış işleri bakanlığının web sitesinden güncel listeye bir göz atınız.

  • Son kullanım tarihi 6 aydan kısa pasaportlar risklidir.
  • Uçak bileti, otel rezervasyonu isteyen vizesiz gidilen ülkeler olduğunu unutmayın.
  • Bazı ülkeler sadece çipli pasaportla alıyor değiştirmeyi unutmayın (süreniz olsa bile)
  • Konsolosluklara gitmenize gerek yok vizesiz ülkelere giderken.
  • Paylaş
Yurt dışı çıkış harcı ;)
  • Paylaş
Hiç bir şeye gerek yok aslında pasaportun hazırsa (genelde bir yıllık isteniyor) biletin tamamsa direkt gidebilirsin hiç bir sıkıntı olmaz.
  • Paylaş
Sadece geçerli ve süresi olan bir pasaport yeterli.
  • Paylaş
pasaport geçerlilik süresi en az 6 ay olmalı...
  • Paylaş
Belki seyahat sigortası isterler. Yeşil pasaportla Avrupa'ya giderken gerekiyordu.
  • Paylaş
Gidilecek ülkeyle ilgili güncel bilgiler edinilmesi mümkünse ilk ağızdan.

Örneğin Vizesiz olarak gidilen (bildiğim kadarıyla Hırvatistan) pasaport kontrolünde yolculara yanınızda ne kadar para var ya da otel rezervasyonunuz var mı tarzında sorular sorulmuş.

Hava yolu şirketlerinden , tur şirketlerinden alınan cevaplar birbirleriyle tutarlıysa o ülkeye gidin derim.
  • Paylaş