Aslında aklıma ilk gelen
Caner Öncü (@caneroncu)'nün söyledikleri ama;
Zorlama bir cevapla kısmen depolanabilir de diyebiliriz. :)
İlk olarak internet dediğimiz şey birbirine çeşitli bağlantı yöntemleriyle bağlanmış olan bir bilgisayar ağıdır. Bir web sitesine girdiğinizde internet size başka bir bilgisayardaki (server) veriyi getirmek için kullanılan bağlantı yollarıdır. Yani verinin kendisi değildir.
İkinci olarak internet kotası denen şey sizi internet ağına bağlayan sağlayıcı şirketin, sizin bu ağdan çekebileceğiniz veriyi miktarını kısıtlamasıdır.
Dolayısıyla
1. Soruda kastedilen şey eğer internet kotası ise bu tamamen servis sağlayıcının keyfine kalan bir durum. Yani örneğin isteğiniz üzerine 3000 MB'lık wifi internet kotanızdan keserek, 1000 MB'lık cep telefonu kotası verebilir. Bunu internet sağlayıcınız yapar mı? Hayır. Ama sonuçta internet sağlayıcınıza kalmış bir durum. Tabii burada internet sağlayıcının hem wifi hizmeti hem de mobil bağlantı hizmeti veriyor olması gerek. Bu duruma dolaylı da olsa bir internet depolama denilebilir.
2. Soruda depolanmak istenen şey kota değil de internetteki veriler ise, güncel olmayan veriler wifi üzerinden hatta mobil bağlantı üzerinden depolanabilir. Örneğin bir web sitesini kaydetmek, İnternet ağındaki bir bilginin depolanması demektir. Buradaki sorun da her an internet ağına girilen onca yeni bilgiye erişememek. Örneğin twitter güncellemelerini görememek.