Bilmek istediğin her şeye ulaş

Work and Travel'a kimler katılabilir? Yaş sınırlaması var mıdır? İlla örgün üniversitede okumuş olma şartı aranmakta mıdır?

Amerikan Konsolosluğu Work and Travel programına olabildiğince çok Türk öğrencisinin katılmasını istemektedir. Bu yüzden, katılım şartlarını sağlayan öğrencilere her zaman vize verme eğilimindedir. ABD Konsolosluğu yetkilileri Work and Travel programına katılmada en öncelikli koşul olarak not ortalamasını vurgulamakta, genel not ortalaması 2.00’ın altında olan üniversite öğrencilerine bu programa katılmamalarını tavsiye etmektedir. Bu arada erken vize başvurusu da vize için bir koşul olmamakla birlikte vize alma oranını arttıran bir etkendir. Work and Travel programına katılım şartlarını ABD Konsolosluğu aşağıda belirtilen maddelerle açıklamıştır. Bu şartları yerine getiren öğrenciler Work and Travel programına katılabilirler.

  • Dört yıllık eğitim veren üniversitelerde eğitim gören öğrenciler (Mezuniyet durumunda olan son sınıf öğrencileri de Work and Travel programına katılabilirler !! )
  • 2 yıllık eğitim gören öğrenciler ve master - doktora öğrencileri. (Not ortalamalarının ve İngilizce seviyelerinin iyi olması gerekmektedir.)
  • Genel akademik not ortalaması 2.00’ın üzerinde olan ve son dönem not ortalaması da 2.00'ın üzerinde olan üniversite öğrencileri
  • 18-28 yaş arasında olan ve yukarıdaki şartları sağlayan üniversite öğrencileri
  • Yaş sınırını aşmayan doktora öğrencileri
  • Açıköğretim Fakültesi'nin 2 yıllık kampüste eğitim veren programlarına devam eden öğrenciler


Work and Travel Programına Kimler Katılamaz?
  • Genel akademik not ortalaması (GPA) 2.00’ın altında olan ve son dönem not ortalaması 2.00’ın altında olan üniversite öğrencileri
  • Açıköğretim Fakültesi'nin 2 yıllık bölümlerinde uzaktan eğitim gören öğrenciler
  • Vize başvurusu yaptığı dönemde okula kayıtlı olmasına rağmen ders kayıdı yaptırmamış ve aktif olarak ders almayanlar. Ancak tez aşamasındaki lisansüstü öğrencileri ders almiyor olmalarina rağmen Work and Travel Programına katılabilirler.
  • Paylaş
Örgün üniversitede okumuş değil, okuyor olmak şartı aranır.
Üniversiteye genel başlama yaşlarından bitirme yaşına kadar olan bir sınırlama vardır. Yani 17-18 ile 22-23.
İki yıllık üniversite bitirmiş kimseler de katılabilir ancak 4 yıllık bir öğrenci önce tercih edilecektir.
Not ortalaması, en az orta düzeyde ingilizce bilmek vs bunlar önemlidir...
  • Paylaş
Detaylarını çok bilmiyorum, ama hangi şartı sağlarsan sağla, konsolosluk tipini sevmezse vizeni onaylamıyor. O konuda dikkatli ol. Mülakattaki tavırların önemli. Tabi bide isminin falan aranan bir teroristle eşleşmemesi falan lazım. O şekilde kalan bir arkadaşım olmuştu.
  • Paylaş
Sonraki Soru
HESAP OLUŞTUR